Persbericht – The Gallery

Persbericht – The Gallery

Persbericht

Op 1 februari 2018 is Amsterdam een nieuwe galerie rijker geworden. Een aanwinst!

Een galerie met tassen van Nederlandse designers. Alkine van der Laan en Sacha Wendt, beide tassenmakers, zijn dit initiatief gestart. Onder de naam Bags of Dutch design, the Gallery.

The Gallery is gevestigd aan de Binnen Wieringerstraat 25 hs, tussen de Haarlemmerstraat en de Brouwersgracht.

In the Gallery kun je een wisselend aanbod vinden van tassen en accessoires van diverse designers. We zoeken naar een mooi aanbod in vormgeving en materiaalgebruik. Gelukkig kunnen we putten uit een rijk netwerk van ambachtelijke tassen designers. Dutch design vinden we belangrijk. Het is niet voor niets dat Dutch design een wereldmerk is. Het ambacht in het algemeen krijgt steeds meer aandacht. Het aantal collega tassenmakers groeit en wij willen graag hún en ons een podium aanbieden.

Op dit moment zijn de volgende tas designers in the Gallery te vinden.

Olivia Bertus. Na haar studie Textiele vormgeving startte Olivia haar eigen label. Haar tassen kenmerken zich door eenvoud in vormgeving. De combinatie van kleur en materiaalkeuze: zeildoek en haar eigen ontworpen voeringprints geven een uniek beeld aan haar tassen.

Karlijn Mirck Design met Harde kantjes, eerlijke en groene tassen. De houten zijkanten waren aanvankelijk uit rest materiaal gemaakt. Nu combineert Karlijn kurk, leer en bijzondere houtsoorten speels en verassend tot kunstzinnige tassen.

Karin Pekelharing. Unieke tassen van gebruikte autogordels. Geen gebruikte autogordel is hetzelfde en daarom is geen tas gelijk. Het materiaal is grondig gereinigd en verwerkt tot chique hoogwaardige en slijtvaste tassen.

Sacha Wendt. Bedenkster van de 2D tassenlijn. Het zijn bijzondere tassen van vilt, leer en lakleer. Het lijkt alsof de tas getekend is. Het optische bedrog zet je op een ander been en geven de tassen een vleugje humor. 

Van Alkine. Alkine daagt zichzelf graag uit bij haar leer ontwerpen, zoals bij de beroemde theepottas of haar fruittassen. Ambachtelijk en vakkundig geeft Alkine de klassieke dokterstas een modern jasje. Vrolijke gekleurde tassen van groot naar klein.
A litle cows dream is een klein, eigenzinnig label. Unieke handgemaakte tassen, portemonnees en accessoires van waterbuffelleer en koeienhuid, puur en zonder franje. Wel met RVS ringen en karabijnhaken én een uniek oormerk. Echt Hollands!

 

Openingstijden:

 

Donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.