Belinda, nieuwe medewerker Materialenbeurs

Belinda, nieuwe medewerker Materialenbeurs

Leuk je te ontmoeten, ik ben Belinda, tassenontwerper en -maakster, sinds 2020 fulltime bij Macnas. Ik maak al veel langer tassen en ben al lang fan van de materialenbeurs. 
Ik vind het te gek nu onderdeel te zijn van de organisatie. Het is altijd een event in het jaar om naar uit te kijken. Mooie kans om materialen in te slaan en om anderen in ons vakgebied weer te zien. 

Bij Macnas maak ik vooral tassen op bestelling. Ik vind het proces om met je klant te beginnen met een idee of behoefte en dan te eindigen met een tas helemaal bij ze past echt magisch. 
Ik vind het daarnaast een uitdaging om als maker na te denken hoe ik kan stoppen met het maken van producten die op de vuilstort belanden, of deze verminderen.

Deze zoektocht heeft mij tot een Material Explorer gemaakt; Door voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe kennis en materiaalexperimenten te doen (textiel en fournituren), leer ik gaandeweg steeds meer over de mode-industrie (perspectief van makers en klanten). Een goed netwerk om bij te blijven met deze innovatieve ontwikkelingen is belangrijk. Om te kunnen delen en zelf gevoed te worden. Daarom ben ik heel blij oa onderdeel te zijn van de Utrechtse duurzame textiel community, waarmee we ook onderdeel zijn geweest van de Dutch Sustainable Fashion Week. 
Ik werk ook graag samen met opleidingen (voor projecten en voor het ontwikkelen van lezingen en onderwijs) en bedrijven die alternatieven voor leer ontwikkelen (bijv. Leap door Beyond Leather en Fruitleather). 

Volg me gerust op instagram of LinkedIn om kennis te delen of het proces te volgen.

https://www.instagram.com/studiomacnas/
https://www.linkedin.com/in/belindawerschkull/